Mosselsaus maken: zo doe je dat (supersnel én supersimpel!)
Zo’n pannetje mosselen natuur met frietjes en een potje mosselsaus erbij: meer moet dat niet zijn voor ons! Wist je dat die mosselsaus supermakkelijk zelf te maken is? Culiredactrice Sofie legt uit.
Mosselsaus maken
Lezeres Carla: “Hoe maak je die lekkere mosselsaus voor bij een pannetje mosselen?”
Culiredactrice Sofie: “Mosselsaus maken is eigenlijk heel simpel. Ik maak ze als volgt: ik meng twee eetlepels, liefst zelfgemaakte, mayonaise met een koffielepel mosterd (of meer, als je dat lekkerder vindt) en roer er een beetje gezeefd kookvocht van de mosselen door tot ik de gewenste dikte krijg. Dat kookvocht schep je gewoon uit je pan met mosselen. Ik gebruik ongeveer 1 eetlepel, maar je maakt je saus zelf zo dik of zo dun als jij lekker vindt. Je kunt bijkruiden naar smaak, met peper en zout en eventueel nog een beetje gehakte groene tuinkruiden. Bieslook is er bijvoorbeeld erg lekker in.”
Nog een paar lekkere koude sausjes bij mosselen
Nu je weet hoe je mosselsaus kunt maken, heb je misschien nog een andere vraag voor Sofie? Stuur ze naar lekker@libelle.be en wie weet zie je ze binnenkort beantwoord.