Mosselsaus maken
© Bram Debaenst

Mosselsaus maken: zo doe je dat (supersnel én supersimpel!)

Zo’n pannetje mosselen natuur met frietjes en een potje mosselsaus erbij: meer moet dat niet zijn voor ons! Wist je dat die mosselsaus supermakkelijk zelf te maken is? Culiredactrice Sofie legt uit.

Mosselsaus maken

Lezeres Carla: “Hoe maak je die lekkere mosselsaus voor bij een pannetje mosselen?”

Culiredactrice Sofie: “Mosselsaus maken is eigenlijk heel simpel. Ik maak ze als volgt: ik meng twee eetlepels, liefst zelfgemaakte, mayonaise met een koffielepel mosterd (of meer, als je dat lekkerder vindt) en roer er een beetje gezeefd kookvocht van de mosselen door tot ik de gewenste dikte krijg. Dat kookvocht schep je gewoon uit je pan met mosselen. Ik gebruik ongeveer 1 eetlepel, maar je maakt je saus zelf zo dik of zo dun als jij lekker vindt. Je kunt bijkruiden naar smaak, met peper en zout en eventueel nog een beetje gehakte groene tuinkruiden. Bieslook is er bijvoorbeeld erg lekker in.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Nog een paar lekkere koude sausjes bij mosselen

Nu je weet hoe je mosselsaus kunt maken, heb je misschien nog een andere vraag voor Sofie? Stuur ze naar lekker@libelle.be en wie weet zie je ze binnenkort beantwoord.

Zin gekregen in mosselen?

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."