Nieuwe zomer, nieuwe cocktailtrend
Ok, elke reden is een goede reden maar met het mooie weer in het vooruitzicht kijken we zรฉker uit naar een lekker aperitief. En ook dat is onderhevig aan trends. Het lijkt erop dat we deze zomer in de hippe bars vooral groentesap – met alcohol natuurlijk- geserveerd krijgen.ย
Want groenten zijn gezond
Groenten zijn goed voor ons en koudgeperste sappen zijn populairder dan ooit. Dus experimenteren de mixologisten volop met groentesapjes- en siropen om de gekende cocktailklassiekers een nieuwe twist te geven. Een courgette-mojito gaat misschien te ver maar vele groenten hebben wรฉl uitstekende zoete, aardse of pikante smaakjes die ons zomers glas naar een hoger niveau kunnen tillen.
Zot/zat van selder?
Zoals rode biet, wortel, rode peper en selder, bijvoorbeeld. Heel wat Hollywoodsterren ย nippen tegenwoordig van een selder-margarita. ย En hij is heel makkelijk zelf te maken:
- 45 ml tequila
- 30 ml seldersap
- 20 ml limoensap
- 5 ml agavesiroop
Schud met ijs, serveer in een koel glas met een schijfje limoen en proost: je hebt een caloriearme, maar toch stevige cocktail!
Deze zijn ook te smaken!
Lees meer:
- Geen zomer zonder cocktails: 6 klassiekers
- DIY: De leukste parasolletjes om je cocktails te pimpen
- Mimosa-cocktail