Ei, bloem of boter te kort? Zo vervang je ze
Een ei te weinig, geen zelfrijzende bloem meer in huis... Sommige bakingrediënten kun je vervangen door iets anders. Wat en hoe, dat lees je hier!
Een ei te weinig, geen zelfrijzende bloem meer in huis… Sommige bakingrediΓ«nten kun je vervangen door iets anders. Wat en hoe? Dat lees je hier!
Help! Geen zelfrijzende bloem meer in huis…
Geen probleem: meng 500 gramΒ patisseriebloem met 1 zakje bakpoeder en doe alles door een zeef. Klaar!
Help! Een ei te weinig…
Kijk eens in je fruitmand of er nog een banaan ligt. 1 ei kun je vervangen door 1/2 geplette banaan, of door 3 eetlepels appelmoes. Opgelet! In biscuit werkt dit niet, omdat het ei daar je beslag moet doen rijzen.
Help! Net niet genoeg boter in huis…
Vervang de boter door eenzelfde volume appelmoes. Werkt perfect in cakes. Ook magere plattekaas, Griekse yoghurt of olijfolie kun je gebruiken. Vervang dan de helft van de boter door een van deze producten. Opgelet! Dit werkt in cake- of wafelbeslag, maar niet in deeg dat je moet uitrollen, zoals voor taart of koekjes.
Help! De verse gist is op…
Het is handig altijd om wat droge gist in huis te hebben. 7 gram gedroogde gist heeft dezelfde rijskracht als 21 gram verse gist (een half blokje). Is de gedroogde gist al oud? Dan heb je misschien iets meer nodig. Even uitproberen dus.
Psst, de beste baksnufjes vind je in onze Lekker-shop!
[lls products=163379|40069|187810]
Lees meer: