Oeps: blijkbaar gebruiken we de knoflookpers verkeerd
Blijft de knoflookpers in de keukenlade liggen, omdat je hem een beetje overbodig vindt?
Als je de look toch al moet pellen, kun je die evengoed ook snijden, denk je dan.
De knoflookpers gebruik je zo
Wel, eigenlijk hoef je de look niet te pellen vooraleer je dit bolgewas in deze keukentool steekt. Want van zodra je perst, blijft de pel gewoon netjes achter in de pers. Handig!
Wedden dat je ‘m vanaf nu nooit meer kunt missen?
De slechte adem nadien
We snappen het, nu je dit weetje kent, zet je bijna dagelijks look op het menu. Maar dat zal jouw partner net iets minder fijn vinden, omwille van die onvermijdelijke knoflookadem. Maar ook hier weten we raad mee. Lees maar!
Net als een topchef
Zo, look persen kun je vanaf nu als geen ander. Maar sukkel je nog wat met het bereiden van je fruit? Met behulp van dit artikel én filmpje, wordt al dat snijwerk een makkie.
Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be
Nog meer lezen:
- Krijg je die knoflookadem niet weg? Dit is de reden (en dit doe je eraan)!
- Zo verwijder je knoflookgeur makkelijk van je handen
- Flapuit: waarvoor dient een knoflookpers?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!