Lekkere ovengerechten van Janneke Philippi
Gebruik jij de oven vooral in de winter voor cheesy comfortfood? In De Ovenschotelbijbel serveert Janneke Philippi verrassende ovenschotels voor elk seizoen!
Recept: Pruimencrumble
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 15 min. wachten + 30 min. in de oven
IngrediΓ«nten
- 800 g pruimen
- 100 g suiker
- 1 kl gemalen kaneel
- 75 g bloem
- 50 g room-boter, op kamertemperatuur
- zout
- poedersuiker
- En ook β’ ronde ovenschaal van 20 cm ΓΈ β’ mixer
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 200Β°C. Halveer de pruimen, wip de pit eruit en snij in stukjes. Schep ze in de ovenschaal om met 50 gram suiker en de kaneel.
2. Kneed met de mixer of met je vingertoppen van de bloem, de boter, de resterende 50 gram suiker en een mespunt zout een samenhangend deeg met grove kruimels. Strooi de kruimels over de pruimen.
3. Bak de crumble ongeveer 30 minuten in de oven, tot het fruit bubbelt en de deegkruimels goudbruin en gaar zijn.
4. Laat de crumble uit de oven nog 10 tot 15 minuten staan om iets af te koelen en de kruimels krokant te laten worden.
5. Bestrooi de crumble met poedersuiker.
Janneke βCrumbles zijn een echte favoriet! Zo makkelijk, en je doet er iedereen plezier mee. Extra handig: je kunt een crumble in een grote schaal maken voor veel gasten, maar net zo goed in eenpersoonsschaaltjes als je met zβn tweetjes bentβ
Ontdek het boek
Ovenschotelbijbel, door Janneke Philippi, β¬34,99, uitgeverij Carrera.