Lekkere ovengerechten van Janneke Philippi

Door De Redactie

Gebruik jij de oven vooral in de winter voor cheesy comfortfood? In De Ovenschotelbijbel serveert Janneke Philippi verrassende ovenschotels voor elk seizoen!

Recept: Pruimencrumble

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 15 min. wachten + 30 min. in de oven

Ingrediënten

  • 800 g pruimen
  • 100 g suiker
  • 1 kl gemalen kaneel
  • 75 g bloem
  • 50 g room-boter, op kamertemperatuur
  • zout
  • poedersuiker
  • En ook • ronde ovenschaal van 20 cm ø • mixer

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Halveer de pruimen, wip de pit eruit en snij in stukjes. Schep ze in de ovenschaal om met 50 gram suiker en de kaneel.

2. Kneed met de mixer of met je vingertoppen van de bloem, de boter, de resterende 50 gram suiker en een mespunt zout een samenhangend deeg met grove kruimels. Strooi de kruimels over de pruimen.

3. Bak de crumble ongeveer 30 minuten in de oven, tot het fruit bubbelt en de deegkruimels goudbruin en gaar zijn.

4. Laat de crumble uit de oven nog 10 tot 15 minuten staan om iets af te koelen en de kruimels krokant te laten worden.

5. Bestrooi de crumble met poedersuiker.

Janneke “Crumbles zijn een echte favoriet! Zo makkelijk, en je doet er iedereen plezier mee. Extra handig: je kunt een crumble in een grote schaal maken voor veel gasten, maar net zo goed in eenpersoonsschaaltjes als je met z’n tweetjes bent”

Ontdek het boek

Ovenschotelbijbel, door Janneke Philippi, €34,99, uitgeverij Carrera.

Ontdek hier meer ovenschotels

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."