Zo maak je zelf de lekkerste paaseieren
24 mrt 2022
Wat heb je nodig?
- Kleine ballonnen
- Fondantchocolade
- Touw
- Wasknijpers
- Een schaar
Zo ga je te werk
- Breek de chocolade in gelijke stukken, zo kan het gelijkmatig au bain-marie smelten. Let op dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen. Je kunt de chocolade ook in de microgolfoven smelten. Doe hem in een geschikte schaal of kom en zet 30 seconden in de microgolfoven, roer om en herhaal tot de chocolade volledig gesmolten is en mooi glanst.
- Blaas de ballonnen op en dop ze volledig in de chocolade. Laat een kleine opening aan de bovenkant om de ballon achteraf te kunnen weghalen.
- Hang de ballonnen gedurende een half uur op met wasknijpers aan een draad tot de chocolade volledig opgesteven is.
- Maak met een schaar een gaatje in de ballon en haal hem voorzichtig uit het paaseitje.
Tip: smelt wat witte chocolade en maak er patronen (stippen, strepen, hartjes …) mee op je paasei. Zo worden je homemade paaseieren net wat specialer en persoonlijker.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Op zoek naar meer paas-inspiratie?
- 3x snelle en makkelijke paasmenu’s
- Creatief voor Pasen: 10x gezellig knutselen met de kinderen
- Bakken voor Pasen: 25 recepten om van te smullen
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!