Pasta zoekt saus
Echte bolognese serveer je niet met farfalle of penne. Wat dan wel de ideale match is, ontdek je hier...
3 gouden pastatips
Met deze eenvoudige regels wordt je pastagerecht een topper:
• Bij grove, dikkere soorten geef je een stevige vleessaus.
• Dunne varianten zijn lekker met een licht sausje op basis van olie of tomaat.
• Holle pasta combineer je met een saus met veel stukjes: groenten en vlees.
De populairste combinaties op een rijtje
• Tagliatelle is een brede pastasoort. Perfect voor een rijkelijke vleessaus zoals een bolognese.
• Korte geribbelde pasta als penne rigate serveer je met een goedgevulde saus van groenten en vlees. Dankzij de groefjes blijft de saus perfect aan de pasta kleven.
• Dunne pasta's als spaghetti en linguine verkiezen de combinatie met een lichte saus op basis van olie: een pesto bijvoorbeeld.
• De allerdunste pasta capellini doet het goed met een lichte tomatensaus of een sausje op basis van zeevruchtenjus.
• Korte pasta's zoals farfalle zijn ideaal voor een pastasalade. Je kunt ze makkelijk door elkaar husselen met andere ingrediënten zonder dat de pasta breekt.