Gezonde groentegerechten van Michaël Sels: voorsmaakje ‘Plan 500 gram’

Door De Redactie

In “Plan 500 gram” daagt chef en diëtist Michaël Sels je uit om elke dag minstens 500 gram groenten en fruit te eten. Het boek bevat 50 recepten, van ontbijt to dessert, die je op weg zetten voor een gezonde levensstijl.

De voordelen zijn legio: je voelt je energieker, boost je immuunsysteem, en geeft je lichaam essentiële voedingsstoffen. En het leuke is: het is ook gewoon heel erg lekker en kleurrijk.

Recept: salade van parelcouscous met geroosterde bloemkool

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 150 g parelcouscous
  • 100 g rucola
  • 400 g (1 blik) limabonen
  • 40 g walnoten
  • 100 g granaatappelpitten
  • 5 g verse dille
  • Voor de dressing:
  • 100 g yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 2 el wijnazijn
  • ½ kl knoflookpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of zet een ovenschaal klaar.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de venkelknol en de ui in stukken. Meng alles met een scheut olijfolie en kruid met knoflookpoeder en komijnpoeder. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze halverwege de baktijd om.
  3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de yoghurt met de mosterd, de wijnazijn en het knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.
  5. Doe de rucola in een grote kom. Giet de limabonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe ze bij de rucola met de geroosterde groenten, de parelcouscous, de walnoten, de granaatappelpitten en de gesnipperde dille.
  6. Voeg er de dressing aan toe en schep alles goed om.

Michael Sels “Deze parelcouscoussalade is een veelzijdige keuze, perfect voor een barbecue, waardoor hij een allemansvriend wordt. De geroosterde bloemkool voegt een extra smaakdimensie toe. Net zoals bij noten brengt het roosteren nog meer smaak naar voren. En méér smaak betekent méér liefhebbers van groenten!”

Ontdek het boek

Plan 500 gram, door Michaël Sels, uitgeverij Pelckmans, €27.

Meer lekkere groenterecepten

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."