Close up of chocolate soufflets --- Image by © Richard Eskite/Corbis

Wijn én chocolade? Een verrassende, maar heerlijke combinatie!

Door De Redactie

Een heerlijk dessert is de ideale manier om de dag af te sluiten. Desserten met chocolade zijn daarom perfect om te combineren met een zalig glas wijn. Welke wijnen hiervoor geschikt zijn? Libelle zet ze voor jou op een rijtje.

Versterkte wijn, lees: wijn waar alcohol aan toegevoegd werd, is een prima keuze. De extra alcohol en het zoet versterkt de chocolade in het nagerecht.

  • Klassiek: Porto Amuro Tawny 10 Years Old, Portugal. Bij Colruyt, €8,21
  • Vernieuwend: Lustau Oloroso Don Nuño 2004, Sherry, Andalousïe, Spanje. Bij Delhaize Wineworld, €19,90

De foto hierboven toont een heerlijke chocolade-soufflé, en wel, wij van Libelle hebben het recept voor jullie gevonden:

 

 

Klassiek: Porto Amuro Tawny 10 Years Old, Portugal. Bij Colruyt, €8,21

 

Vernieuwend: Lustau Oloroso Don Nuño 2004, Sherry, Andalousïe, Spanje. Bij Delhaize Wineworld, €19,90

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."