Zo blijft je quiche krokant als je ‘m weer opwarmt

Je kent dat wel: je versgebakken quiche was zo heerlijk krokant, maar toen je vanmiddag het restje weer opwarmde, was hij helemaal wak. Hoe komt dat en hoe kun je het voorkomen?

Lezeres Ann: “Blijft een quiche krokant als je ‘m weer opwarmt?”

Culiredactrice Sofie: Quiche (en eender welk gebak met een krokant korstje) kun je beter niet opwarmen in de microgolfoven: doordat de microgolven de watermoleculen in het voedsel doen bewegen, wordt het snel verwarmd máár gaat het vocht in gebak van binnen uit verdampen en zich opstapelen in het deeg. Dat wordt daardoor slap en minder krokant.

Je warmt gebak met een krokant korstje daarom beter op in de gewone oven: doordat deze het vocht van buitenaf laat verdampen, blijft de korst lekker krokant.”

Hoe blijft je quiche krokant als je ‘m opwarmt?

“Plaats de quiche, liefst zonder de vorm, op het rooster in de oven en verwarm ‘m 15 à 20 minuten op 160°C.

Wil je dat het sneller gaat, dan kun je ‘m eventueel eerst kort in de microgolfoven stoppen zodat hij warm is en daarna verder verwarmen in de oven zodat de korst lekker krokant kan worden.

Quiche hoef je trouwens niet per se warm te eten, hij is ook lekker koud: ideaal als je gaat picknicken, bijvoorbeeld.”

Meer weten over quiche?

Bekijk dan deze video.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Heb je deze quiches al geprobeerd?

Ook een vraag voor Sofie? Stuur ze naar lekker@libelle.be en wie weet zie je ze binnenkort beantwoord.

Nog meer quiche-plezier

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."