De lekkerste gerechten met rabarber: 15x zoet én hartig koken
Vanaf de lente kun je volop genieten van heerlijke rabarber! Lichtjes zuur en zoet tegelijkertijd. De ideale combinatie voor een lekker dessert, maar ook voor een heerlijk hoofdgerecht. Enkele tips én onze favoriete gerechten met rabarber op een rijtje.
Rabarber schoonmaken
Een rabarberstengel kun je schillen, maar is niet altijd verplicht. Bij oudere stengels verwijder je altijd beter de dikkere schil. Snij de witte bladvoet van de stengel, was de stengel in water en snij in de gewenste grootte. De bladeren eet je niet op, want ze bevatten een giftig zuur.
Rabarber verwerken
Rabarber kun je gewoon zo eten met wat suiker om de zure smaak te neutraliseren. Maar meestal maak je er compote, moes of confituur van. Ook lekker als je het verwerkt in taart of gebak. Gebruik je liever geen suiker, combineer rabarber dan met zoet fruit zoals aardbeien en appels.
1. Zoete gerechten met rabarber
2. Hartige gerechten met rabarber
Meer lekkere inspiratie:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!