Licht & lekker: 20 heerlijke recepten met kip
Niets is zo populair als kip. In een salade, een stoofgerecht of op de BBQ: kip doet het altijd goed. Maar hoe krijg je die kip lekker mals en sappig? Wij serveren je 3 tips én 20 heerlijke recepten met kip!
Hou rekening met drie simpele maar doorslaggevende puntjes voor je aan de slag gaat met deze schitterende recepten met kip…
1. De temperatuur doet er toe
Zorg dat de kip op kamertemperatuur is, vooraleer je begint te bakken. Haal ‘m dus op tijd uit de koelkast.
2. Marineren kun je leren
Vooral een marinade op basis van yoghurt of karnemelk maakt je kip lekker mals. Deze bevatten enzymen en zuren, die de proteïnen in kippenvlees afbreken, waardoor het vlees malser wordt. Maar ook met citroen, mosterd en olijfolie kun je heerlijke marinades maken.
3. Even wachten…
Wanneer je het vlees gebakken hebt, laat je het best nog enkele minuten rusten vooraleer je het serveert. Zo kunnen alle sappen zich goed vermengen.
20 lekker lichte recepten met kip
Toch meer zin in iets anders?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!