Recepten met peterselie: 15x genieten van het groene kruid
Peterselie is al eeuwenlang een veelzijdig Γ©n veel gebruikt kruid in de keuken. Met z’n frisse en hartige smaak past het bij heel wat verschillende gerechten, zoals stoofpotjes, soepen en salades. Laat je inspireren door onze recepten met peterselie.
Hoe gebruik je peterselie in de keuken?
Peterselie heeft een licht bittere ondertoon, met aardse en peperige toetsen. Platte peterselie is iets sterker en voller van smaak dan krulpeterselie. Die laatste wordt dan ook voornamelijk gebruikt als garnering, terwijl de eerste vooral wordt toegevoegd om z’n sterkere smaak. Peterselie zit bovendien tjokvol vitamine C, foliumzuur, kalium en ijzer. Dus sowieso een goede keuze om ermee te koken!
Het groene kruid voeg je best pas op het einde toe, anders gaat de smaak en kleur verloren.
Recepten met peterselie
Nog meer lekkers:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!