ribbetjes

Ribbetjes: 10 verrassende recepten die je doen watertanden

Ribbetjes: mals vlees dat bijna van het bot valt, doordrenkt met een perfecte mix van kruiden en specerijen. Of je ze nu roostert op de barbecue met een dikke, zoete barbecuesaus of langzaam laat sudderen in een kruidige marinade, ribbetjes smaken altijd.

Maar eerst enkele tips:

  • Ga voor een kwalitatief stuk vlees. Er mag een beetje vet aan de ribbetjes zitten, maar zorg er wel voor dat het onderste melkvlies is verwijderd. Hierdoor kunnen smaken beter worden opgenomen en wordt het vlees alleen maar malser.
  • Breng de ribbetjes royaal op smaak met kruiden en specerijen. Laat ze bij voorkeur een nachtje in de koelkast, zodat de smaken er goed kunnen intrekken.
  • Voor echt kleverige ribbetjes, moet je ze tijdens het gaarproces regelmatig bestrijken met marinade.
  • Laat je ribbetjes na het bakken nog even rusten voordat je ze gaat aansnijden, zodat de sappen zich kunnen herverdelen en je lekker sappige ribbetjes krijgt.

Recepten voor de sappigste ribbetjes:

Nog meer zomer op je bord

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."