Rode bieten inmaken: zo ga je aan de slag
Rode bieten in de keuken, da’s een waar genot. Deze prachtige knol heeft niet alleen een prachtige kleur, maar ook een heerlijke aardse smaak die ons doet watertanden. Bovendien is de rode biet ook rijk aan vitaminen en mineralen. Onze aanrader? Rode bieten inmaken!
Wanneer je met bieten aan de slag gaat, kun je weleens vlekken op je handen en/of kledij krijgen. Heel vervelend! Gelukkig weten we wat te doen. Klik hier en ontdek hoe je die vlekken kunt verwijderen.
Rode bieten inmaken
Het inmaken van seizoensgroenten is helemaal terug van weggeweest. Deze goedkope manier van koken zorgt er bovendien voor dat je langer kunt genieten van je lievelingsgroenten. Of je nu gaat voor ingemaakte komkommers, rode bietjes of citroenen, het smaakt ons altijd!
Dit heb je nodig
- 1,5 kg rode bieten
- 2 uien
- 500 ml azijn
- 250 g suiker
- 10 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 4 kruidnagels
- 2 cm verse gember
- zonnebloemolie
Zo maak je het
- Spoel de rode bieten en kook ze gaar. Laat ze lichtjes afkoelen voor je ze pelt.
- Pel de uien, snij ze grof. Rasp de gember. Fruit de gember samen met de uien in wat zonnebloemolie.
- Voeg 250 ml water, de azijn, suiker, laurier, kruidnagels en tijm toe. Breng aan de kook tot de suiker helemaal is opgelost.
- Snij de bieten in plakjes en verdeel ze over gesteriliseerde bokalen. Schenk de warme siroop erbij en schroef de deksels dicht. Op een koele plaats kun je ze 4 tot 5 maanden bewaren.
Zin gekregen om te koken?
Meer kookinspiratie vind je hier:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!