Romig en smeuïg: 20 recepten met mozzarella en burrata
Mozzarella en burrata zijn twee geliefde Italiaanse kazen. Heerlijk bij een stukje verse tomaat, maar je kunt er ook heel wat andere kanten mee op. Wij verzamelden twintig smakelijke recepten die bij iedereen in de smaak vallen.
Verschillende texturen
Mozzarella en burrata lijken op het eerste gezicht op elkaar, maar toch zijn ze verschillend. Verse mozzarella wordt gemaakt van koeien- of buffelmelk. Het heeft een stevige maar elastische textuur en je kan een bolletje mozzarella makkelijk in plakjes snijden zonder dat het zijn structuur verliest. Weet je in de winkel niet hoe je een lekkere mozzarella moet kiezen? Hier lees je hoe je dat doet.
Om burrata te maken wordt een soort ‘zakje’ gemaakt uit mozzarella, dat vormt de buitenkant van de burrata. Vanbinnen vind je een mengsel van room en stukjes kaas dat stracciatella genoemd wordt. De supersmeuïge vulling van de burrata maakt dat je ‘m niet zomaar in plakjes kan snijden.
20 heerlijke recepten
Nog meer Italiaans op je bord:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!