recepten met mozzarella en burrata

Romig en smeuïg: 20 recepten met mozzarella en burrata

Mozzarella en burrata zijn twee geliefde Italiaanse kazen. Heerlijk bij een stukje verse tomaat, maar je kunt er ook heel wat andere kanten mee op. Wij verzamelden twintig smakelijke recepten die bij iedereen in de smaak vallen.

Verschillende texturen

Mozzarella en burrata lijken op het eerste gezicht op elkaar, maar toch zijn ze verschillend. Verse mozzarella wordt gemaakt van koeien- of buffelmelk. Het heeft een stevige maar elastische textuur en je kan een bolletje mozzarella makkelijk in plakjes snijden zonder dat het zijn structuur verliest. Weet je in de winkel niet hoe je een lekkere mozzarella moet kiezen? Hier lees je hoe je dat doet.

Om burrata te maken wordt een soort ‘zakje’ gemaakt uit mozzarella, dat vormt de buitenkant van de burrata. Vanbinnen vind je een mengsel van room en stukjes kaas dat stracciatella genoemd wordt. De supersmeuïge vulling van de burrata maakt dat je ‘m niet zomaar in plakjes kan snijden.

20 heerlijke recepten

Nog meer Italiaans op je bord:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."