![](http://img.static-rmg.be/a/view/q75/w940/h528/https://ssl-bin.snmmd.nl/m/m5mo4bdjpk92.jpg)
Rozengelei, verrassend lekker!
16 jun 2019
Opgelet: voor gelei gebruik je enkel geurende, onbespoten rozen. Rozen uit de bloemenwinkel komen niet in aanmerking!
Wat heb je nodig?
- Tien mooie open rozenbloemen van bijvoorbeeld de Bourbon-roos Mm. Isaac Pereire.
- 1 liter water
- sap van een halve citroen
- Voor 3/4 liter vloeistof: 1 kg minuutsuiker
Zo maak je het!
- Maak de bloemblaadjes los en leg ze in een kookpan. Vul aan met 1 liter water en het sap van een halve citroen.
- Zet op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat eventjes doorkoken, maar zeker niet te lang, zodat de bloemblaadjes niet bruin verkleuren.
- Giet door een zeef. Voeg per 3/4 liter vloeistof 1 kg minuutsuiker toe en breng al roerend aan de kook. Laat vier minuten borrelend doorkoken.
- Doe in perfect schone potten en klaar!
Nog nieuwsgierig naar andere verrassende confituren?
Bron: Libelle Magazine. Beeld: Gettyimages.
Ontdek meer:
- 16x heerlijk zoet met kersen en krieken
- 10x lekkere, slanke recepten met aardbeien
- Supersimpel: in 3 stappen naar de perfecte hummus