S.O.S. feestdiner: hoe maak ik lamsnoot klaar?
“Met kerst serveer ik lamsnoot. Ik heb 4 stukken van elk zo’n 600 g: mogen die samen in de oven of beter apart? En hoe lang dan?”
Lamsnoot hoeft niet per se in de oven, kleinere stukken vlees zoals deze kun je ook perfect in de pan bereiden.
Wil je voor een grotere hoeveelheid toch liever de oven gebruiken, korst het vlees dan eerst rondom aan in een pan met boter of olie, leg de stukken vlees op een bakplaat of in een ovenschaal (dat mag gerust samen) en bak het vlees dan nog ongeveer 8 minuten verder in de oven, voorverwarmd op 200Β°C.
Je kunt altijd, om zeker te zijn, de kerntemperatuur van het vlees controleren met een keukenthermometer: wil je het vlees sterk rosΓ©, dan moet die tussen 55Β° en 58Β°C liggen, wil je het vlees liever licht rosΓ© dan moet de temperatuur tussen 60Β° en 63Β°C liggen.
Laat het vlees altijd 5 Γ 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het gaat versnijden.
Enkele recepten met lamsnoot
Ook een feestvraag voor ons culiteam?
Mail naar lekker@libelle.be