15 heerlijke gerechten met verse salie
Ben jij een liefhebber van verse kruiden? Probeer dan zeker eens een van deze gerechten uit met salie. Een verrassend lekker kruid dat vooral gebruikt wordt in de Italiaanse keuken omwille van de typische, aromatische smaak. Heerlijk in pastagerechten, ovenschotels met vis of bij kalfsvlees
Salie als medicijn
Salie is afkomstig van de Latijnse benaming “salvare” of genezen, helen of redden. Het wordt al eeuwen gebruikt als geneesmiddel en aanzien als een wonderplantje dat goed is voor alle kwaaltjes. De Romeinen geloofden dat de drank een positief effect had op de vruchtbaarheid bij vrouwen. Later in de Middeleeuwen werd salie ook gebruikt als middel tegen cholera en de pest.
Gerechten met salie
De smaak van salie is moeilijk te omschrijven. Heel aromatisch, sterk, beetje wrang met een kruidige ondertoon. Het past perfect bij vis, pastagerechten of kalfsvlees. Je kuntΒ er ook originelere bereidingen mee maken zoals een hartige cake.
Meer genieten van lekkere kruiden
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!