Lekker licht koken met Sandra Bekkari: een voorsmaakje uit haar nieuwe boek ‘Missie Gezond 2’
Evenwichtig én lekker eten moeilijk? Niet met de recepten van Sandra Bekkari! In het tweede deel van de kookboekenreeks ‘Missie gezond gewicht’ serveert ze je hartverwarmende gezonde najaarsgerechten.
Recept: Proteïnewrap met avocado en gerookte zalm
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. in de oven
Ingrediënten
- 300 g cottagecheese
- 3 eieren
- 1 kl za’atar
- peper en zout
- 1 avocado
- scheutje citroensap
- 2 plakjes gerookte (bio)zalm
- 1 kleine rode ui (in dunne plakjes)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Doe de cottagecheese en de eieren in een hoge beker. Mix tot een glad mengsel met een staafmixer. Kruid met de za’atar, peper en zout.
- Giet het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen op de bakplaat.
- Plet de avocado met het citroensap en kruid met peper en zout. Beleg de wrap met de avocadospread, de gerookte zalm en de ui. Vouw of rol de wrap dicht.
Sandra tipt!
“Ook geschikt als lunch met een tas soep of een salade.”
Ontdek het boek
In ‘Missie gezond gewicht – deel 2’ gaat Sandra voort op het elan van het eerste deel van deze boekenreeks. Opnieuw deelt ze tachtig nieuwe recepten die perfect zijn om een gezonde levensstijl aan te vatten én vol te houden. Speciaal voor de herfst en de winter gaat ze nu voor hartige stoofpotjes, makkelijk ovenschotels, snelle eenpansgerechten, vullende soepen en feelgood desserts. Heerlijk comfortfood dus, maar dan wel helemaal Sana-proof. Zo ga je met extra veel energie en goesting het najaar in!
‘Missie gezond gewicht – deel 2’, Sandra Bekkari, 24,99, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
Meer inspiratie van Sandra Bekkari