Scampi suprême: 8 lekkere sausjes bij scampi’s
Met scampi’s scoor je altijd… Zéker met deze verrassende sausjes!
Zo kies je de juiste scampi’s
Scampi’s hebben een wat slechte reputatie: ze zouden bol staan van de chemicaliën en de antibiotica. Maar de laatste jaren zijn de controles op kwekerijen en verwerkingsbedrijven streng. Toch is het verstandig om bij aankoop van diepgevroren scampi’s de verpakking te checken. Zie je een lijst met E-nummers, dan gaat het wel degelijk om behandelde scampi’s en laat je ze het best links liggen. Koop bij voorkeur wild gevangen scampi‘s, die zijn het lekkerst.
Wist je dat je diepvriesscampi’s altijd eerst wat moet laten ontdooien. Zo hoeven ze niet te lang meer in de pan en geven ze ook niet te veel vocht meer af tijdens het bakken. Dat doe je door ze in een zeef te leggen en er koud water over te laten stromen. Dep ze droog met keukenpapier en bak ze dan op hoog vuur gaar in 1, maximaal 2 minuten.
Gamba’s en scampi’s zijn allebei reuzezoutwatergarnalen. Het verschil zit ’m in hoe je ze koopt. Gamba’s koop je met de kop, scampi’s zonder. Scampi’s zijn dus enkel de staartjes.
Lekkere sausjes bij scampi’s
Meer lekkere gerechten:
Recepten en styling: Les Filles Rouges • Foto’s: Studio Verne