Scampi’s schoonmaken in 1-2-3

Door De Redactie

Of je ze nu bakt, grilt of in een frisse salade gebruikt, scampi’s smaken altijd! Maar voordat je kunt smullen, moeten de scampi’s natuurlijk eerst gepeld worden. Hoe je dat doet en waar je op moet letten, leggen we je stap voor stap uit!

Stap voor stap

1. Haal de scampi’s uit de diepvriezer en laat ze in de koelkast ontdooien, in een bakje met koud water.

2. Pel ze en maak op de rug een insnijding van kop tot staart.

3. Kijk of je het darmkanaal ziet, een zwart ‘draadje’. Dat haal je weg: het kan bitter zijn en ziet er ook niet echt smakelijk uit. Spoel de scampi’s tot slot nog even in koud water en dep ze goed droog voor je ze bakt.

Video: scampi’s pellen en schoonmaken

In dit filmpje tonen we je hoe je makkelijk scampi’s pelt en het darmkanaal verwijdert.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zin gekregen in scampi’s?

Nu je scampi’s perfect zijn schoongemaakt, kun je aan de slag met deze heerlijke recepten!

Meer lekkers

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."