Schoonmaken tijdens het koken

Door De Redactie

Maak je er een echt boeltje van tijdens het koken? Vermijd een grote opkuis achteraf dankzij onze handige tips. Zo hoef je je na het avondmaal niet meer uit te sloven.

  1. Begin te kokkerelen in een propere, opgeruimde keuken. Zorg dat de afwas gedaan is voor je begint te koken, maak de vaatwasmachine leeg,.. Zo creeër je geen hoop bóvenop je bestaande rommel. Tijdens het koken kan je vuile potten en pannen onmiddellijk in de vaatwasmachine of in de gootsteen plaatsen.
     
  2. Beetje gemorst? Maak de vlek onmiddellijk schoon. Zo hoef je het niet achteraf te doen als het goedje al helemaal is opgedroogd.
     
  3. Gebruik een ingrediënt en zet het onmiddellijk terug in de voorraadkast of in de koelkast. Zo heb je op het eind van je kookavontuur geen dertig potjes en doosjes op het aanrecht staan.
     
  4. Gebruik geen vier vorken en zes lepels tijdens het koken. Is er eentje vuil, spoel die dan even af en gebruik hem opnieuw.
     
  5. Staat je saus te pruttelen, gaart het vlees in de oven, wacht je tot de uien glazig worden? Gebruik die tijd nuttig en ruim een aantal dingen op. Was bijvoorbeeld al een pan af.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."