Nu in het seizoen: 20x smullen van seizoensgroenten in januari
Probeer jij ook mee met het seizoen te eten? Laat je dan inspireren door onze heerlijke recepten met de seizoensgroenten van het moment. Iedere maand vertellen we je welke producten op dit moment op hun best zijn, en wat je ermee doet in de keuken. En ja, zelfs de wintermaand januari heeft heerlijke seizoensgroenten!
Enkele seizoensgroenten uitgelicht
1. Prei
Vlaamse prei staat bekend als de beste ter wereld. Met 4.000 hectare is België wereldwijd zelfs de op één na grootste preiproducent. Dat hebben we aan ons milde zeeklimaat te danken. Prei is prima bestand tegen onze zachte vorst en kan gerust een hele winter in de moestuin blijven staan.
Lekker smaakduo: prei + citroen. Stoof prei met wat zout en fris op met geraspte citroenschil.
2. Savooikool
Niets zo winters als savooikool. Snij ‘m in dunne lintjes en bewaar die in een diepvrieszakje in de koelkast. Dan kun je telkens een handje toevoegen aan stoofpotjes, pasta’s, ovenschotels, curry’s en zelfs soep. Voeg de reepjes zo’n 10 minuten voor het opdienen toe aan je gerecht. De smaak zal zo niet overheersen, maar zorgt wel voor extra beet en voedingswaarde.
3. Paddenstoelen
Haal paddenstoelen 30 minuten voor je ze gaat klaarmaken uit de verpakking. Onderzoek heeft uitgewezen dat champignons die worden blootgesteld aan zonlicht vitamine D produceren.
Seizoensgroenten in januari
- Aardpeer
- Aardappelen
- Boerenkool
- Knolselder
- Koolraap
- Paddenstoelen
- Palmkool
- Pastinaak
- Pompoen
- Prei
- Raap
- Rammenas
- Rode biet
- Rodekool
- Savooikool
- Schorseneren
- Spruiten
- Uien
- Veldsla
- Winterpostelein
- Witloof
- Wittekool
- Wortelen
Meer smullen van seizoensgroenten in januari?
Vier het seizoen met ons
- De tuin in januari: dit kun je nu doen
- Geboren in januari? Dan bezit je deze 6 geweldige eigenschappen
- Winterse salades: 10x genieten van wintergroenten
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!