Nu in het seizoen: 25x smullen van seizoensgroenten in maart
Koken met seizoensgroenten, dat is altijd een goed idee! We vertellen je graag welke producten op dit moment op hun best zijn, wat je ermee kunt doen in de keuken, en hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. Deze maand: seizoensgroenten in maart.
Enkele seizoensgroenten uitgelicht
1. Bloemkool
Onze bloemkool van eigen bodem is zΓ³ veelzijdig. Op gure dagen schittert ze in kaassaus, hachis parmentier of in haar geheel uit de oven. Op warmere dagen smaakt ze heerlijk fris geroosterd in een salade met rozijntjes of geraspt als lichte bloemkoolrijst.
2. Radijzen
Eindelijk kunnen we weer vrolijk gekleurde radijsjes in de brooddoos en snackdoosjes stoppen. En ook op de aperoplank zijn ze heerlijk, met een lekkere hummus of daslookpesto erbij.
3. Babyspinazie
De fluweelachtige kleine jonge blaadjes van babyspinazie zijn ideaal voor salades.
Seizoensgroenten in maart
Om van te smullen deze maand:
- Aardappelen
- Bloemkool
- Boerenkool
- Groene selder
- Knolselder
- Koolraap
- Paddenstoelen
- Pastinaak
- Pompoen
- Prei
- Raap
- Radijs
- Rammenas
- Rode biet
- Rodekool
- Savooikool
- Schorseneren
- Spinazie
- Spruiten
- Uien
- Veldsla
- Winterpostelein
- Witloof
- Wittekool
- Wortelen
Nog meer smullen:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!