Sergio Herman bakt luxefrietjes (én zo maak je ze zelf)
Hier moet je zijn
Sergio Herman sprak in Gazet van Antwerpen over de zoektocht naar hét geschikte pand voor zijn luxefrituur. “We hebben op veel plaatsen gekeken, ook op de Meir en op de Groenplaats, maar het sympathieke pandje in de Korte Gasthuisstraat sprak direct aan.” De frituur zal recht tegenover het bekende kleine Antwerpse bakkerijtje ‘Bakkerij Goossens’ komen.
Succes in Nederland
De topkok heeft al eerder een vestiging geopend van zijn ‘Frites Atelier‘ in Den Haag. Voor een pakje friet tel je daar 3,50 euro neer. De luxefrituur in Antwerpen wordt geen alledaags frituur waar je take-away frietjes kunt kopen, je zult er ook kunnen zitten. Zoals te verwachten geniet je er van een totaalplaatje: een interieur dat tot in de puntjes verzorgd is én servetten die ontworpen zijn door niemand minder dan Belgisch cartoonist Kamagurka.
Zelf aan de slag
Is het water je in de mond gelopen? Laat je inspireren door deze luxefrietjes en ga zelf aan de slag!
Bron: De Standaard – Beeld: Getty Images