Sla: kiezen, kopen, koken
11 jun 2014
Waar moet je op letten als je een krop sla koopt en hoe bewaar je 'm best
Sla kopen
- Koop steeds een krop in plaats van een zakje gemengde sla, een krop sla blijft langer fris. Kroppen uit volle grond hebben bovendien een vollere smaak.
- Kijk vooral goed naar de blaadjes: die moeten stevig, groen en fris zijn en mogen geen scheurtjes hebben.
Sla bewaren
- In de verpakking kun je een krop sla 3 dagen tot een week bewaren in de groentelade van je koelkast.
- Verwijder van kroppen sla de buitenste bladeren en maak de binnenste blaadjes los. Van losse sla verwijder je de steeltjes.
- Gespoelde en goed gecentrifugeerde sla doe je in een glazen kom en dek je af met huishoudfolie.
Sla verwerken
- Was alle sla eerst voor gebruik. Spoel voorzichtig in ruim koud water om de fragiele blaadjes niet te beschadigen. Schep met je handen in een slacentrifuge en zwier droog. Dit kun je ook in een schone keukenhanddoek doen.
- Scheur de slablaadjes in plaats van ze te snijden, zo vermijd je bruine randjes.
- Voeg pas op het laatste moment de dressing toe. Zo blijft de salade lekker krokant.