Vispapillot: 15x gezond en licht genieten van vis
Simpel, gezond én voedzaam: een vispapillot is een heerlijk pakketje bomvol smaak waarin je eindeloos kunt variëren met aromaten. Zonder veel moeite kun je een heerlijke papillot op maat maken. Laat het smaken!
Wat is een papillot?
Een papillot is eigenlijk een mini-stoomoventje waarin je vis en aromaten samen laat stomen in vocht, waardoor ze mooi sappig blijven. Het grote voordeel van een papillot is dat vitamines en mineralen niet verloren gaan tijdens het kookproces.
De basis is eigenlijk altijd hetzelfde: je legt de vis op een bedje groenten, en voegt kruiden/specerijen en eventueel extra vocht zoals wijn, currysaus of kokosmelk toe. Dan zorg je ervoor dat de papillot goed dicht is zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Tips voor de perfecte papillot met vis
- Let erop dat de gaartijd van een papillot korter is dan bij traditionele technieken.
- Verpak je papillot niet te strak, zodat de lucht voldoende ruimte heeft om te circuleren.
- Wil je wat extra smaak creëren? Experimenteer met verschillende bouillons, wijnen of pittige olie.
- Weinig tijd? Maak je papillot de avond voordien al klaar, zo hoef je het pakketje enkel nog in de oven te schuiven.
Vispapillot: 15 recepten
Nog meer genieten van lekkere vis
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!