soezendeeg

15 overheerlijke gebakjes met soezendeeg

Soezendeeg lijkt een moeilijk deeg, maar eens je het onder de knie hebt, wordt het een plezier om te maken. Je kunt er lekkere soezen mee bakken, maar evengoed zwaantjes of Γ©clairs. Gebakjes vanΒ soezendeeg zijn bovendien snel klaar, luchtig Γ©n je kunt ze hartig of zoet eten. Stuk voor stuk lekkernijen waarmee je gegarandeerd scoort.

Het is geen traditioneel deeg, maar wel een gekookt deeg. Dat betekent dat je de bloem eerst gaart in melk en/of water vooraleer de gebakjes de oven in gaan.

Enkele tips vooraf:

  • Zorg ervoor dat de eitjes op kamertemperatuur zijn.
  • Wanneer je de eieren toevoegt aan het deeg, volg dan niet blindelings het recept. De hoeveelheid eieren is een indicatie. Het soezendeeg mag namelijk niet te lopend worden. Zegt het recept dat er 4 eieren in moeten, maar heeft jouw deeg al een perfecte consistentie na 3 eieren? Voeg er dan zeker geen 4e aan toe. Je deeg is goed wanneer het enkele seconden aan de spatel blijft hangen.
  • Laat de oven lang genoeg dicht. Alle luchtbelletjes aan het oppervlak van de soesjes moeten verdwenen zijn.
  • Zorg er ook voor dat het niet te koud is in de keuken: een te groot temperatuurverschil kan ervoor zorgen dat je soezen inzakken.

De lekkerste gebakjes met soezendeeg

Meer lekkere gebakjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."