Sojasaus: dé smaakmaker in je gerechten!
Sojasaus is de smaakmaker voor al je gerechten. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus is natuurlijk gefermenteerd en bevat slechts vier zuivere ingrediënten. Laat je inspireren door onze recepten!
Kikkoman is wereldmarktleider in de markt van sojasaus. De sojasaus is op natuurlijke wijze gefermenteerd en wordt al meer dan 300 jaar bereid volgens traditioneel Japans recept op basis van sojabonen, tarwe, water & zout. Er worden géén kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers toegevoegd. Kikkoman past niet enkel in de Aziatische keuken, maar is een gebruiksklare smaakmaker in de dagdagelijkse keuken.
Tijdens het fermentatieproces krijgt Kikkoman sojasaus haar mooie amberkleur. Ze wordt dan ook transparanter en ze ontwikkelt tegelijk een rijke, harmonieuze smaak met een gekruid aroma. Bij Kikkoman duurt de fermentatie ongeveer zes maanden, wat een topkwaliteit garandeert.
De variëteiten
Kikkoman Sojasaus is dé klassieker onder de Sojasauzen, smaakmaker in de dagelijkse keuken.
Kikkoman Woksaus is een milde sojasaus, uitstekend voor wokgerechtjes.
Kikkoman Teriyakisaus is ideaal om te marineren.
Kikkoman Yakitorisaus is een dikkere saus op basis van Sojasaus en kruiden, dat een glans geeft aan de gerechten. Perfect om te grillen!
Wist je dat…
… Kikkoman de vaste hofleverancier aan het keizerlijk hof is in Japan.
… er ook een glutenvrije variant bestaat? Onze Kikkoman glutenvrije Tamari sojasaus kan je vinden in de welzijnsrayon bij Carrefour!
… Je zout van het kookwater voor pasta kan vervangen door 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, voor een gezondere levensstijl!
… Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus een ideale smaakmaker is voor al je soepen, groenten, vlees & gevogelte, eieren en pasta.
… Als je sojasaus gebruikt i.p.v. zout, je 40% minder zout moet gebruiken om tot dezelfde smaaksensatie te komen.
… je Umami, de vijfde smaakdimensie zal ervaren na het proeven van Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus.