Terug van (nooit) weg geweest: groenten pekelen!

Door De Redactie

Hip, hipper, hipst. Je groenten pekelen is hot! Het is makkelijk, goedkoop, origineel en je kan er je groenten extra lang mee bewaren. De basis is altijd hetzelfde: één tas zout op vier liter water. Wij tonen je onze favoriet: gepekelde rode biet! Met laurier, peper en tijm... Mmm!

Wat heb je nodig?

– 150 ml water
– zout
– 150 ml azijn
– suiker
– mesje
– snijplank
– biet (of een andere groente)
– kookpot
– glazen pot
– peperkorrels
– laurier
– tijm

Zo ga je te werk:

Stap 1
Doe het water, azijn, suiker, zout en de kruiden bij elkaar in een pan en breng aan de kook.

Stap 2
Doe er vervolgens de bietjes bij.

Stap 3
Als het geheel kookt, mag je het vuur een beetje lager zetten. Laat sudderen tot de bieten beetgaar zijn.

Tip: om je gepekelde groentjes beter te bewaren kan je de pot eerst steriliseren. Dit doe je door hem in kokend water te dompelen.

In dit filmpje kan je alles nog eens nakijken:

Met dank aan Emma Vanhoof! Als je meer lekkers van haar wil ontdekken, kan je eens rondneuzen op haar blog!

Film & Montage: Valérie D'Hauwers
Redactie & Productie: Jolien Hens

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."