Terug van (nooit) weg geweest: groenten pekelen!
Hip, hipper, hipst. Je groenten pekelen is hot! Het is makkelijk, goedkoop, origineel en je kan er je groenten extra lang mee bewaren. De basis is altijd hetzelfde: één tas zout op vier liter water. Wij tonen je onze favoriet: gepekelde rode biet! Met laurier, peper en tijm... Mmm!
Wat heb je nodig?
– 150 ml water
– zout
– 150 ml azijn
– suiker
– mesje
– snijplank
– biet (of een andere groente)
– kookpot
– glazen pot
– peperkorrels
– laurier
– tijm
Zo ga je te werk:
Stap 1
Doe het water, azijn, suiker, zout en de kruiden bij elkaar in een pan en breng aan de kook.
Stap 2
Doe er vervolgens de bietjes bij.
Stap 3
Als het geheel kookt, mag je het vuur een beetje lager zetten. Laat sudderen tot de bieten beetgaar zijn.
Tip: om je gepekelde groentjes beter te bewaren kan je de pot eerst steriliseren. Dit doe je door hem in kokend water te dompelen.