
Thaise gerechten die je makkelijk zelf thuis maakt
De Thaise keuken staat bekend om zijn explosie van smaken: fris, pittig, zuur en zoet, en dat allemaal in één gerecht. En het mooie is: je hoeft geen professionele chef te zijn om deze heerlijke gerechten zelf thuis te maken!
Met een paar sleutelingrediënten zoals kokosmelk, vissaus en verse kruiden kun je in een handomdraai de authentieke Thaise smaken naar je eigen keuken brengen. Of je nu zin hebt in een pittige curry, een Thaise salade of een smaakvol soepje, de Thaise keuken biedt talloze mogelijkheden!
Tips voor het maken van Thaise gerechten
- Gebruik verse ingrediënten. Thaise gerechten zijn het lekkerst als je verse kruiden en specerijen gebruikt. Denk maar aan koriander, basilicum of citroengras.
- Vervang ingrediënten. Vind je niet de juiste ingrediënten in de supermarkt? Geen probleem! Veel Thaise recepten kun je aanpassen met ingrediënten die je gewoon in de winkel kan vinden. Bijvoorbeeld gember kan soms galanga vervangen en je kunt limoenblaadjes vervangen door limoenrasp. Ga zeker ook eens langs een Aziatische supermarkt in je buurt, de kans is groot dat je hier veel van je benodigdheden vindt!
- Proef en pas aan. Thaise gerechten draaien om balans. Proef tijdens het koken en pas aan naar jouw persoonlijke voorkeur.
Makkelijke Thaise gerechten voor thuis
Begin je al helemaal te watertanden en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Dan komen deze recepten wellicht van pas!
Nog meer lekkers van over de hele wereld
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!