Theeliefhebbers opgelet: maak kennis met ‘kaasthee’
Tijd voor een nieuwe rage onder de foodies. En wat voor één. Ooit al gehoord van kaasthee? Razend populair in Taiwan, Singapore en Hongkong, overgewaaid naar de Verenigde Staten en wie weet, straks bij de hippe barista bij jou om de hoek op de menukaart!
https://www.instagram.com/p/BZAradNgPrl/
Thee met kaas?
Inderdaad, het drankje bestaat uit ijskoude thee met een schuimig laagje zoute kaas.
Je kunt het zelfs combineren met chocolade of matchapoeder. Lekker klinkt anders, toch? Hoewel, Condé Nast Traveler-journaliste Kate Springer was benieuwd en ging het proeven.
Ze moest maar liefst twee uur in de rij staan bij HeyTea – de keten die het drankje populair maakte – voor ze een kopje kon bemachtigen.
Haar verdict? Ze omschreef het als een ‘verfrissende theemilkshake’. “Het zoute van de kaas gaat goed samen met de bloemige noten van de thee, die door de kaas lekker romig wordt.”
https://www.instagram.com/p/BZLW7lTA2Lz/?tagged=cheesetea
Zou jij het proberen, mocht je de kans hebben?
https://www.instagram.com/p/BZLJ4I9FFac/?tagged=cheesetea