Diëtisten geven hun tips voor een maatje minder
15 mrt 2016
©Karl Bruninx
1. Start nú
De eerste weken van een dieet verlies je vooral water en ook kilo’s, maar daarna stagneert het effect en ben je sneller geneigd om op te geven. Niet doen, rustig de tijd nemen is de boodschap.
2. Verminder je hoeveelheden
Neem een voorgerecht- of een dessertbordje om uit te eten in plaats van een groot bord. Op die manier schep je minder op. Goed vullen is wel de boodschap.
3. Weg met de potten op tafel
Als de kookpotten en -pannen op tafel blijven staan, ben je geneigd om nog ’n keertje en nog ’n keertje bij te nemen. Laat ze gewoon in de keuken staan.
4. Volg de voedingsdriehoek
Het heeft geen zin om aardappelen, brood of pasta plots van het menu te schrappen. Ze bevatten namelijk voedingsstoffen die je lichaam broodnodig heeft. Zoek naar een goed gebalanceerd en vooral gevarieerd eetpatroon.
Wil je meer info over de week van de diëtist (van 14 tot en met 20 maart) of ben je op zoek naar een diëtist in je buurt: http://www.vbvd.be/
Lees ook: