Tofu bereiden: 15 heerlijke recepten om uit te proberen
24 apr 2024
Voor heel wat mensen staat tofu gelijk aan een smaakloze, witte blok. En dat klopt ook. Tofu heeft van zichzelf zeer weinig smaak. Maar de juiste marinades en bereidingen kunnen daar veranderingen in brengen. Hoe je dat doet, leggen we je hieronder graag uit. En we geven ook onze lekkerste recepten met tofu!
Tofu marineren
Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger op basis van sojabonen. In de winkel vind je doorgaans twee soorten:
- Zachte zijdentofu, die je kunt gebruiken voor romige toepassingen zoals vegan mayonaise.
- Hardere tofu (of tofublokjes), die geschikt is om te bakken.
De hardere tofu kun je in plakjes, reepjes of blokjes snijden en vervolgens laten marineren.Β Eigenlijk net zoals je dat bij kip zou doen:
- Dep de tofu goed droog en laat nog even aan de buitenlucht drogen.
- Snijd in de gewenste vorm en dep opnieuw alle kanten goed droog. Hoe droger de tofu, hoe beter ie de marinade zal opnemen.
- Maak je marinade en vermeng met je tofu. Dat laat je best enkele uren trekken.
- Laat de pan goed heet worden en bak de kanten krokant tot ze goudbruin zijn.
- Gebruik bij voorkeur balsamicoazijn, sojasaus, honing of een siroop zoals agavesiroop. Die zullen mooi blijven plakken aan de tofu en zorgen voor een gekarameliseerd laagje.
Lekkere recepten met tofu
Meer lekkere inspiratie:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!