Tomaten pellen: zo doe je dat
Tomaat-garnaal of blokjes tomaat in saus smaken lekkerder zonder het velletje eraan. Tomaten pellen, hoe doe je dat precies?
1. Verwijder het steeltje en snij de steelaanzet uit de tomaat.
2. Snij aan de onderkant een kruisje in het vel van de tomaat.
3. Breng een pan water aan de kook en leg er de tomaten in. Wacht tot het vel begint los te komen (ongeveer 30 seconden). Laat de tomaten niet te lang in het water liggen, zodat ze niet tot moes koken.
4. Haal de tomaten met een schuimspaan uit de pan en leg ze meteen in ijswater of spoel ze onder de koude kraan. Zo garen ze niet verder en zal het velletje makkelijk loslaten.
5. Verwijder het vel met een mesje.
6. Nu kun je de tomaat in parten snijden en de zaadjes verwijderen, of ‘m voorzichtig uithollen met een lepeltje.
7. Snij de tomaat eventueel vervolgens in blokjes.