Trend: slaatjes in een bokaal
Je doet er confituur in, droge voedingsmiddelen zoals rijst of havermout, of misschien gebruik je ze wel om een ijsje in te serveren. Maar heb je er al eens aan gedacht om je lunchsalade mee te nemen in een bokaal? Het is heel simpel: helemaal onderaan komt je dressing, dan liefst de stevigste ingrediënten van je slaatje (wat pasta, of blokjes kaas of komkommer bijvoorbeeld) en bovenaan de meest fragiele zoals sla of kruiden. Als het tijd is voor de lunch, haal je je bokaal uit de koelkast en draai je ‘m om op een bord. Je sla is nog knapperig omdat hij niet doorweekt is met dressing, want die zat onderaan, en alle ingrediënten worden vanzelf gemengd.
Idee 1: pastasalade in een bokaal
Van onder naar boven: vinaigrette met gehakte peterselie + kikkererwten + gekookte pasta + jonge spinazieblaadjes + kerstomaatjes + vers basilicum
Idee 2: Griekse salade met witte bonen
Van onder naar boven: dressing naar keuze (bijvoorbeeld Griekse yoghurt gemengd met wat olijfolie en gesnipperde munt) + witte bonen uit blik + blokjes komkommer + blokjes rode paprika + kerstomaatjes in partjes + jonge spinazieblaadjes + feta in blokjes
Idee 3: fruitige salade met quinoa, mango en avocado
Van onder naar boven: vinaigrette van 3 delen olijfolie en 1 deel limoen + gekookte quinoa + slablaadjes naar keuze + blokjes avocado + blokjes mango + zwarte bonen uit blik + rode-uiringen
Idee 4: regenboogsalade
Van onder naar boven: dressing naar keuze + fijne reepjes rodekool + fijne reepjes mango + radijsjes + rucola + geraspte worteltjes + blaadjes peterselie + een restje kip in reepjes
Nog meer ideeën met bokalen?
Lees ook