Veggie wokgerechten
28 aug 2015
Wokgerechten zijn makkelijk en snel te maken. Bovendien heb je achteraf ook geen honderden pannen en potten die je moet afwassen. Een win-winsituatie!
-
Zorg dat je goed voorbereid bent. Wokken gaat snel dus snij al de groenten en ingrediënten op voorhand. Zo vermijd je aangebrand of overgaar eten.
-
Gebruik olie en geen boter. Een wokpan kan tot 220°C heet worden. Boter verbrandt al aan een lagere temperatuur en is dus ongeschikt.
-
Schep altijd van binnen naar buiten bij het roeren. Zo ben je zeker dat alles goed gemengd wordt.
-
Wokken of roerbakken is extra gezond. Doordat je alles kort krokant bakt, behouden de groenten al hun voedingsstoffen.
-
Begin altijd eerst met kort wat knoflook of ui te bakken zodat je een basis hebt. Voeg daarna de ingrediënten toe die het langst moeten garen en werk ten slotte af met voldoende kruiden en een saus.
- Heb je een stoommandje liggen? Aarzel dan niet en gebruik het ook bij het wokken. Zo kan je zeker en vast enkele heerlijke Chinese maaltijden op tafel toveren.
Lees ook: