Pastinaak: 15x verrassend koken met een vergeten groente
Pastinaak is meestal niet de eerste groente die je zou uitkiezen in de winkel. Toch is deze witte wortel met zijn zoete en subtiele anijssmaak een topper in het najaar.
Net zoals boerenkool, was ook deze witte wortel een tijdje uit de mode. Zonde, want de witte peen zorgt ervoor dat je energieniveau de hoogte in schiet. Vitamine A en C, ijzer, kalk, kalium en vezels: pastinaak heeft het allemaal. Bovendien helpt de groente als je maagklachten hebt. Je kunt hem stomen, bakken, koken, frituren, grillen in de oven of zachtjes laten pruttelen in een stoofpotje. Wij kozen onze 15 favoriete recepten met deze (onterecht) verloren groente!
Recepten met pastinaak:
Wist je dat…
- … de witte peen ideaal te combineren is met knolselder of wortelen?
- … deze wortel ontzettend bekend was bij de Oude Romeinen en de Grieken?
- … in de Middeleeuwen (voor de introductie van aardappel) de groente een volksvoedsel was?
- … de wortel ook onder koude omstandigheden verder blijft groeien? Het is aangeraden om te wachten met oogsten na de eerste vrieskou.
- … ook wel pinksternakel wordt genoemd?
- … pastinaakchips zijn een ideale avondsnack: gemakkelijk om zelf te maken Γ©n enorm gezond! Hier vind je hoe je die maakt.
Meer lekkere inspiratie:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!