Verrassend koken met Vlaamse streekproducten
Vlamingen zijn misschien niet de grootste chauvinisten, maar toch mogen we erg trots zijn op onze streekproducten. Want koken met ingrediΓ«nten uit je omgeving, dat is spannend, verrassend en vooral héél lekker.Β Β
Drie keer per jaar buigt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) zich over de erkenning van nieuwe streekproducten. Deze keer mogen deze vijf specialiteiten het rijtje vervolledigen:
Trappistenkaas van Westmalle
Al sinds 1794 wordt er op de boerderij van de abdij van Westmalle kaas gemaakt. Zowel de jonge als belegen variant mΓ³Γ©t je gewoon geproefd hebben. En vergeet er geen biertje bij te drinken!
Zo proeven:
Zelzaatse jenever
Frederik Buyens stookt Zelzaatse jenever die voor het grootste deel moutwijn bevat, aangelengd met graanalcohol en water.
Zo proeven:
Lolly’s van Thijs
Confiserie Thijs, opgericht in 1931, is dΓ© specialist in het maken van lolly’s. Grootvader Arthur ontwikkelde zelfs de allereerste βlollyproductiemachineβ, waarbij stokje en snoep voor het eerst automatisch werden samengevoegd.
Zo proeven:
Streekhoning
DaniΓ«l De Rycker produceert Vlaamse streekhoning met 19 bijenvolken onder de naam BIJ De Honingmaker.
Zo proeven:
Beauvoorder boerenpatΓ©
De Beauvoorder boerenpatΓ© heeft de typische kenmerken van een patΓ© uit de Westhoek: grof en toch smeuΓ―g, rijkelijk gekruid en met een duidelijke leversmaak, aldus VLAM.
Proeven met:
Nog meer Vlaams lekkers:
OOK INTERESSANT:
- 5 daar-kikker-je-van-op-sapjesΒ
- Eet jij amandelnoten ook al je hele leven verkeerd?
- 10 supergezonde voedingsmiddelen
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!