Verrassend koken met Vlaamse streekproducten
Vlamingen zijn misschien niet de grootste chauvinisten, maar toch mogen we erg trots zijn op onze streekproducten. Want koken met ingrediënten uit je omgeving, dat is spannend, verrassend en vooral héél lekker.
Drie keer per jaar buigt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) zich over de erkenning van nieuwe streekproducten. Deze keer mogen deze vijf specialiteiten het rijtje vervolledigen:
Trappistenkaas van Westmalle
Al sinds 1794 wordt er op de boerderij van de abdij van Westmalle kaas gemaakt. Zowel de jonge als belegen variant móét je gewoon geproefd hebben. En vergeet er geen biertje bij te drinken!
Zo proeven:
Zelzaatse jenever
Frederik Buyens stookt Zelzaatse jenever die voor het grootste deel moutwijn bevat, aangelengd met graanalcohol en water.
Zo proeven:
Lolly’s van Thijs
Confiserie Thijs, opgericht in 1931, is dé specialist in het maken van lolly’s. Grootvader Arthur ontwikkelde zelfs de allereerste ‘lollyproductiemachine’, waarbij stokje en snoep voor het eerst automatisch werden samengevoegd.
Zo proeven:
Streekhoning
Daniël De Rycker produceert Vlaamse streekhoning met 19 bijenvolken onder de naam BIJ De Honingmaker.
Zo proeven:
Beauvoorder boerenpaté
De Beauvoorder boerenpaté heeft de typische kenmerken van een paté uit de Westhoek: grof en toch smeuïg, rijkelijk gekruid en met een duidelijke leversmaak, aldus VLAM.
Proeven met:
Nog meer Vlaams lekkers:
OOK INTERESSANT:
- 5 daar-kikker-je-van-op-sapjes
- Eet jij amandelnoten ook al je hele leven verkeerd?
- 10 supergezonde voedingsmiddelen
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!