12 heerlijke recepten met verse dragon
Probeer jij ook zo vaak mogelijk met verse kruiden te koken? Probeer dan zeker ook eens deze lekkere recepten met verse dragon. De anijsachtige smaak van dragon vinden we vooral terug in de Franse keuken waar het vaak wordt gebruikt bij gevogelte en vis, of in sauzen. Maar je kunt er heel wat kanten mee op!
Laat je inspireren door onze 12 favorieten!
Dragon in de kruidentuin
Dragon (Artemisia dracunculus) is een vaste plant waarvan zowel de blaadjes, steeltjes als bloemen eetbaar zijn. Hoewel dit drakenkruid winterhard is, scherm je het toch beter af bij extreme weersomstandigheden en vriestemperaturen. Heel wat mensen planten daarom hun dragonplant niet bij winterharde planten zoals tijm en rozemarijn, maar eerder bij de eenjarige kruiden zoals basilicum en koriander.
Dragon in de keuken
Dragon is sterk aromatisch en heeft een peperige, anijsachtige smaak die je gerechten een extra smaakdimensie geeft. Voeg wel maar een paar blaadjes per keer toe aan je gerecht, want het overheerst snel. En dat geldt nog zeker voor gedroogde dragon.
Omdat het zo’n goede smaakmaker is, vind je dragon vaak terug in vegetarische gerechten. Bovendien stimuleert dragon de eetlust én de spijsvertering.
Recepten met verse dragon
Meer genieten van kruiden?
- 12 heerlijke recepten met verse salie
- Zelf tijmsiroop maken: helend lekker!
- Zo hou je je kruidenplantjes uit de supermarkt langer in leven
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.