Voor die gezellige winteravonden: eggnog met karamel

Een feestdrank om mee uit te pakken of gewoon een hartverwarmertje op een gure avond. Eggnog hoort bij de winter en vooral deze variant met karamel!

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 600 ml volle melk
  • 200 ml volle room
  • 5 eieren
  • 2 eiwitten
  • 150 ml bruine rum
  • 70 g suiker
  • 4 kaneelstokjes
  • ΒΎ el vanille-extract
  • nootmuskaat

Voor de karamelsiroop

  • 100 ml karamelsaus
  • 1 el zeezout

Voor de karamelsaus

  • 120 g suiker
  • 60 ml water
  • 125 ml room
  • 15 g boter
Foto: Wout Heyndrickx

 

Zo maak je het

  1. De karamelsaus: doe de suiker in een pannetje op een laag vuur en voeg het water toe. Laat langzaam en zonder roeren oplossen.
  2. Doe er de room bij zodra de suiker is opgelost en eenΒ karamel-Β kleur krijgt. Blijf roeren tot je een egaal mengsel hebt. Haal van het vuur en voeg er de boter aan toe. Giet de karamel voorzichtig in een kommetje en laat afkoelen.
  3. Maak de eggnog: breng de melk met de room, kaneel en het vanille-extract aan de kook op een middelhoog vuur. Haal van het vuur en laat 10 min. trekken.
  4. Klop de 5 eieren op met de suiker, tot het eimengsel in volume verdubbeld is. Doe het eimengsel bij de melk en klop tot een homogene massa. Meng voor de siroop de karamelsaus met het zeezout. Spatel de siroop en de rum door het eimengsel.
  5. Klop net voor het serveren de eiwitten tot pieken. Doe de eggnog in glazen. Werk af met eiwit, nootmuskaat en karamelsaus.

Smakelijk!

Serveertip

[lls products=183665|40182|194203]

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."