appelen
© Getty Images

Welke soort appel voor welk gerecht?

Door De Redactie

Welke appel gebruik je best voor appeltaart, en welke voor appelmoes?

In september plukken we onze rijpe, krokante appeltjes van de bomen. Maar een appel is nooit zomaar een appel. Nee, de ene past al beter bij een gerecht dan de andere. Een klein overzicht.

Goed kiezen!

Appelen kunnen zoet, zuur, zeer sappig of zacht zijn … Denk dus even na welke soort je gebruikt bij elk gerecht.

  • Voor appeltaarten kun je bijvoorbeeld beter de iets minder sappige soorten gebruiken, anders kan de taart slap worden. Een ietwat zurige appel geeft het lekkerste resultaat in taart.
  • In appelmoes of uit het vuistje is dat extra sap net erg lekker. Kies dus voor elke bereiding de juiste appel.

Een appeltje …

  • uit het vuistje: Cox, Elstar, Gloster, Golden Delicous, Granny Smith, Jazz, Jonagold, Kanzi, Pink Lady, Royal Gala
  • in appelmoes: Cox, Braeburn, Elstar, Golden Delicious, Schone van Boskoop (goudreinette)
  • in appeltaart: Gloster, Golden Delicious, Jonagold, Schone van Boskoop (goudreinette)

Zelf aan de slag met deze recepten 

Nog meer heerlijke recepten 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."