Wordt dit aperitiefdrankje dé zomerhit van dit jaar?
School’s out, en de zomer laat zich nu echt voelen: daar klinken we op! Deze keer niet met een gin-tonic in de hand, maar met een fris glaasje frosecco. Helemaal hip in New York, en wie weet verschijnt ‘ie deze zomer op onze Vlaams terrasjes!
Go for the frosecco
Een nieuwe zomer, een nieuwe cocktailtrend! Na de frosé-hype in 2016 duikt er deze zomer een nieuwe verkoelende dorstlesser op: de frosecco, ook wel frozen prosecco genoemd. Even fris en zomers, en nu al ontzettend populair op het internet!
A post shared by Brielle ??THE GILDED BELLINI (@thegildedbellini) on
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Regelrechte hit
Sinds kort staat frosecco op de menukaart van 1 Hotel Brooklyn Bridge, en het zomerdrankje lijkt het hele internet in te palmen. Momenteel serveert het hotel twee varianten op hun rooftopbar: Frosecco Fioré met vlierbloesem, citrus en lavendel, of Frosecco Frutta, met blauwe bessen en perzik.
En het mag gezegd: het ziet er heerlijk uit, en bovendien helemaal niet moeilijk om zelf te maken!
Homemade frosecco
Aangezien we nog even op onze honger blijven zitten (of beter gezegd: dorst), shaken we ‘m lekker in eigen keuken:
Dit heb je nodig:
- 1 fles prosecco
- een bakje braambessen
- siroop van braambessen
- perziksiroop
- limoensap
Zo maak je ‘m:
- Schenk de prosecco in een ijsblokjesvorm en zet dit in de vriezer totdat de drank bevroren is.
- Doe ze vervolgens in de blender met de bramen, 30 cl bramensiroop, 20 cl limoensap en 10 cl perziksiroop.
- Pureer de ingrediënten.
- Schenk de cocktail in grote wijnglazen en decoreer eventueel met wat overgebleven bramen of blauwe bessen.
Schol!
Bron: hetnieuwsblad.be. Beeld: Instagram
Meer voor dit terrasjesweer:
- Zoveel calorieën bevat jouw favoriete aperitief
- Zo shake jij altijd dé perfecte cocktail
- Bah! Zo houd je insecten uit je zomercocktail