ijsje

Internethype: gitzwart ijs

Als jij de kans zou krijgen, zou je dit ijsje dan proeven?

Zo zwart als as

Foodblogs en culinaire trendwatchers hebben het de laatsteΒ dagen maar over één dessert: deΒ Coconut Ash,Β een gitzwart ijsje met kokossmaak.Β Nick Morgenstern, eigenaar van ijssalonΒ Morgenstern’s Finest Ice CreamΒ in New York creΓ«erdeΒ dit bizar uitziend ijsje. Zijn geheim? Asresten van een verbrande kokosnoot. Volgens hem geeft hetΒ as het ijsje de meest diepe, intense kokossmaak die hij ooit proefde.Β VerderΒ gebruikte hij ook nog kokosvlokken, kokoswater enΒ kokosmelk.Β Met andere woorden: moet er nog kokos zijn?

Is het niet ongezond?

VolgensΒ Morgenstern is het ‘m vooral te doen om de smaak, maar het kokosas zou absoluut niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hij beweertΒ zelfs het tegendeel: ‘As van kokosnoten bevat ontgiftende eigenschappen.’

ijsje

Na een beetje opzoekingswerk blijkt het inderdaad niet zo vreemdΒ om aspoederΒ te vermengenΒ in eten en drinken. Zo vind je het al jaren terug in cocktails en wordt er meer dan eens asΒ gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

Voor mij twee bolletjes graag!

Bron:Β aol.com. Beeld: Instagram

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."