Internethype: gitzwart ijs
Zo zwart als as
Foodblogs en culinaire trendwatchers hebben het de laatste dagen maar over één dessert: de Coconut Ash, een gitzwart ijsje met kokossmaak. Nick Morgenstern, eigenaar van ijssalon Morgenstern’s Finest Ice Cream in New York creëerde dit bizar uitziend ijsje. Zijn geheim? Asresten van een verbrande kokosnoot. Volgens hem geeft het as het ijsje de meest diepe, intense kokossmaak die hij ooit proefde. Verder gebruikte hij ook nog kokosvlokken, kokoswater en kokosmelk. Met andere woorden: moet er nog kokos zijn?
Is het niet ongezond?
Volgens Morgenstern is het ‘m vooral te doen om de smaak, maar het kokosas zou absoluut niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hij beweert zelfs het tegendeel: ‘As van kokosnoten bevat ontgiftende eigenschappen.’
Na een beetje opzoekingswerk blijkt het inderdaad niet zo vreemd om aspoeder te vermengen in eten en drinken. Zo vind je het al jaren terug in cocktails en wordt er meer dan eens as gebruikt in de alternatieve geneeskunde.
Voor mij twee bolletjes graag!
Bron: aol.com. Beeld: Instagram