Internethype: gitzwart ijs
Zo zwart als as
Foodblogs en culinaire trendwatchers hebben het de laatsteΒ dagen maar over één dessert: deΒ Coconut Ash,Β een gitzwart ijsje met kokossmaak.Β Nick Morgenstern, eigenaar van ijssalonΒ Morgensternβs Finest Ice CreamΒ in New York creΓ«erdeΒ dit bizar uitziend ijsje. Zijn geheim? Asresten van een verbrande kokosnoot. Volgens hem geeft hetΒ as het ijsje de meest diepe, intense kokossmaak die hij ooit proefde.Β VerderΒ gebruikte hij ook nog kokosvlokken, kokoswater enΒ kokosmelk.Β Met andere woorden: moet er nog kokos zijn?
Is het niet ongezond?
VolgensΒ Morgenstern is het ‘m vooral te doen om de smaak, maar het kokosas zou absoluut niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hij beweertΒ zelfs het tegendeel: ‘As van kokosnoten bevat ontgiftende eigenschappen.’
Na een beetje opzoekingswerk blijkt het inderdaad niet zo vreemdΒ om aspoederΒ te vermengenΒ in eten en drinken. Zo vind je het al jaren terug in cocktails en wordt er meer dan eens asΒ gebruikt in de alternatieve geneeskunde.
Voor mij twee bolletjes graag!
Bron:Β aol.com. Beeld: Instagram