Zelf aardbeienijs maken
19 aug 2015
Wil je genieten van 'homemade' aardbeienijs, maar heb je geen ijsmachine? Geen nood! Met ons eenvoudige recept maak je in een handomdraai de lekkerste ijslolly's!
Aardbeienijsjes
voor 12 lolly's • 10 min. + 2 u. in de diepvriezer
• 250 g aardbeien • 2 el suiker • 1 kl citroensap • 500 g vanille-ijs
1. Spoel de aardbeien en plet ze in een kommetje. Doe ze samen met de suiker en het citroensap in een pan en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen tot het lichtjes is ingedikt. Laat afkoelen.
2. Laat het ijs 3 x 20 seconden 'zachter worden' in de microgolfoven. Roer na elke keer het ijs los.
3. Meng het ijs met de geplette aardbeien en schep het in ijslollyvormpjes, of in plastic bekertjes met een stokje erin. Zet 2 uur in de diepvriezer of tot het ijs terug bevroren is.
Tip
Meng de aardbeien niet volledig voor een mooi gemarmerd effect.
Andere ijs receptjes