Zelf confituur te maken: 5 onmisbare hulpjes
Deze 5 hulpjes zijn onmisbaar als je zelf confituur wil maken!
1. Kookpot met dikke bodem
Confituur maken doe je al snel met enkele kilo's fruit. Gebruik hiervoor een grote kookpot met dikke bodem, waarbij het fruit langzaam kan pruttelen zonder dat het verbrandt of overkookt.
2. Lange, houten lepel
Flink roeren is de boodschap. En er is niets zo vervelend als een kleine lepel uit een pot kokend, fruit te vissen. Gebruik daarom een lange houten lepel met steel van minstens 30 cm.
3. Neteldoek
Als je gelei of jam maakt en het ingekookte vocht daarvoor wil gebruiken, moet je dit eerst filteren met behulp van een neteldoek. Anders krijg je nooit een mooie, heldere gelei.
4. Schuimspaan
Tijdens het inkoken ontstaat er meestal een schuimlaag op het fruit of komen de fruitpitjes bovendrijven. Die kun je er makkelijk uitscheppen met een schuimspaan.
5. Trechter
Voorkom knoeien en gebruik een trechter of een maatbeker om je confituur in kleine gesteriliseerde potjes te schenken.