Zo koel je witte wijn in een handomdraai
15 aug 2017
De boodschappen zijn gedaan. De bijgerechten zijn klaar en de barbecue is aan het opwarmen. De tafel is bijna gedekt en je bent er helemaal klaar voor: een heerlijke barbecue op een zomerse dag. Dan schiet het je te binnen: de witte wijn staat nog niet koud. Hoe los je dit snel op?Β
Chemische reactie
Geen paniek, met dit slimme trucje heb je in geen tijd dat glaasje koele witte wijn. Begin alvast met de fles te koelen op de normale manier. Neem een koeler, een ijsemmer met water enΒ plaats de fles erin. Voeg daarna een paar theelepels keukenzout toe. Dat geeft een chemische reactie waardoor het koelproces versneld wordt en de temperatuur van het water daalt. Zo wordt de wijn veel sneller koud!
Bron: Margriet NL
Lees ook:
- Rode wijn gemorst? Zo verwijder je de vlekken!
- Hoelang kun je een geopende fles wijn bewaren?
- Barbecue gepland? Deze 10 bijgerechten zijn lekker Γ©n gezond!