Zo maak je zelf limoncello
04 apr 2014
Heb je nog wat citroenen in huis? Maak er nu limoncello mee, dan kun je over enkele weken genieten van een fris, zelfgemaakt drankje op je terras.
Dit heb je nodig
- 7 à 8 onbehandelde citroenen
- 1 l zuivere alcohol van minstens 90° (eventueel wodka)
- 700 g suiker
Zo maak je het
- Boen de citroenen schoon, wrijf ze droog en schil ze met een dunschiller. Doe de schillen in een weckpot of een bokaal en giet de alcohol erbij. Laat afgedekt 15 tot 20 dagen trekken op een donkere plaats. Schud af en toe om.
- Breng 1 liter water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker volledig opgelost is. Giet de alcohol met de schillen bij de suikersiroop. Verwarm kort tot net tegen het kookpunt.
- Laat afkoelen met de schillen erin. Zeef en schenk de limoncello in flessen. Sluit af en zet de flessen minstens 2 weken (of langer) op een koele donkere plek.
Klaar!
Serveer de limoncello ijskoud, liefst gekoeld in de diepvriezer. Lekker als digestief na de maaltijd, of om te mixen met bubbels en tonic. Of maak er deze dessertjes mee: