Pralines maken én smullen op de Libelle Winterfair

De gezellige kerstsfeer op de Libelle Winterfair was ook dit jaar onlosmakelijk verbonden met de heerlijk zoete geuren van chocolade. Mieke Cassiers gaf er onder andere een chocoladeworkshop waar je eigen pralines kon maken. Zo ging ze aan het werk! 

De chocoladeworkshop van Chocola-Tuti smaakt naar meer…foto5_lw

Mieke zorgde voor verschillende toppings: hazelnoten, smarties, hagelslag, rozijnen,… . En ook de chocoladekuipjes stonden klaar om gevuld te worden. Op het menu vandaag? 3 soorten ganache. En dat zelf maken blijkt niet eens zo moeilijk!

“Bij de bereiding van een goede ganache heb je minimum 3 ingrediënten nodig: room, chocolade druppels en een smaakstof. Laat de room goed koken, doe de chocolade druppels erbij en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Werk af met een lekkere smaakstof.” – Mieke Cassiers

foto4_lw

Mieke maakte een ganache van witte chocolade met kokos, melkchocolade met praliné en een pure chocolade met speculaas.

De deelnemers gingen aan de slag met spuitzakken en de ganache vloeide rijkelijk over de chocoladekuipjes. Afwerken deed je met een persoonlijke touch met de toppings je zelf wou (alles, dus!). Er schuilt blijkbaar een chocolatier in ieder van ons!

foto2_lw foto1_lw

Wil je nog meer weten over de workshops van onze Libelle Winterfair?

Lees hier hoe je serviesbordjes kan schilderen!

 

 

 

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."